Jerawat dan parut hitam menguasai kulit muka aku... aku segan !

22 Apr 2019

 
 
Aku teringat perbualan aku dengan arwah ayah aku. Ketika tu aku dan dia sedang makan di dapur. Aku membebel sebab mak aku masak kari ikan dan sayur sayuran. Banyak ulam la gitu. Dan aku ketika tu tak suka makan ikan dan sayur. Makan ayam dan telur jer. Huhuhu. 
 
Sejujurnya muka aku ketika tu.. fuh , senantiasa berjerawat batu dan banyak parut parut jerawat. Hehehe.. Hari hari aku picit jerawat aku sendiri. Syok. Pastu bau ! Hahahaha.. Eeewww ! Buruk perangai.. kan ? Tapi aku tau.. ramai buat gitu. Maka sebab itulah muka aku berlubang lubang dan berparut hitam. Baru padan muka aku. Tiada kekacakan ketika itu. Heee..
 
Kemudian dia cakap ngan aku.. 
 
" Cuba tengok muka Ba. Licin kan ? Ada jerawat tak ? Satu pun takda.  Kalau rajin makan ikan ngan sayur , memang takkan ada jerawat la.. ".
 
Aku pandang muka dia. Ye laaa.. Memang licin. Walaupun dia naik motor dan sekali sekala berjalan kaki ke tempat kerja , tiada jerawat gitu ! Wowww ! Terus aku amalkan ikan dan sayur selepas tu. Jerawat mula berkurangan tapi masih ada. Aku tak tau nak jaga kulit muka camana. Takda orang ajar pun. 
 
Entah satu hari tu, ada sorang kawan cadangkan aku dengan produk pencuci muka Cosmoderm. Aku tak percaya sebab bagi aku , kulit muka berminyak cam aku ni payah nak elok. Entah camana.. sesuai lak ! Yang Tea Tree Oil tu cukup berkesan untuk aku ! Waahhh.. teruja jap aku. Barulah aku tau, yang kena rajin basuh muka untuk pastikan jerawat tak naik. Heeee.. Liang pori tersumbat diorang kata. Huhuh.. 
 
Dan kelmarin.. aku ada berbual dengan sorang kawan. Aku borak dengan mengenai apa yang aku buat termasuklah perihal kulit muka ni. Dia tak percaya aku guna Cosmoderm. Aku senyum. Aku kata , aku dah guna Cosmoderm ni 5 tahun lamanya. Nak bertukar pun takut ! Takut produk lain tak sesuai dan membuatkan jerawat naik semula. Dan parut parut jerawat hilang pun sebab aku guna produk Cosmoderm yang lain ! Tau apa dia kata ? 
 
" Saya pun nak cuba la. Saya punya kulit muka berminyak. Risau dah. ".  Nasib baik aku takda alat periksa kulit muka ni. Hahaha.. Teringat di page Cosmoderm yang rajin update mengenai pemeriksaan kulit muka secara percuma di serata negeri di Malaysia ni. Untunglah... Zaman aku dulu takda pun. Kalau ada , kena bayar. Sekarang ni percuma jer ! 
 
 
 
 
Diskaun ? Hahahaa.. Korang kena rajin follow page dan Instagram. Selalu je ada promosi dengan harga harga yang mampu bayar ! Boleh check harga di web Cosmoderm. Pembelian terus pon boleh di situ . Sekarang ada promosi. 
 
Nah.. produk yang boleh hilangkan parut jerawat ! Aku guna ni laaaa... 
 

 



Back to News & Events


Print